opc_loader

Buzzy Microgreens: koken met kiemgroenten

koken kiemgroenten microgreens

Met Buzzy Microgreens kun je álle kanten op. Kiemgroenten zijn namelijk een lekkere én gezonde toevoeging aan je maaltijd. Op zoek naar inspiratie? Wij helpen je op weg!

Smaak

Je herkent Microgreens aan hun frisse en pittige smaak. Deze smaak lijkt vaak op de volgroeide variant, alleen dan vele malen sterker. Dat maakt dat je ze kunt gebruiken als smaakversterker in verschillende gerechten.

Baby leaves

Varianten: Mosterd Red Frills, Boerenkool, Sla gemengd, Snijbiet gemengd, Tatsoi, Mizuna red, Peashoots

Deze baby leaves eet je als blaadjes. Je kunt ze gebruiken op een sandwich, maar ook door een salade. Ze zorgen dan voor een frisse, pittige smaak. Vervang bijvoorbeeld de rucola eens door de Snijbiet gemengd.

Micro leaves

Varianten: Citroenbasilicum, Borage, Mosterd Red Frills, Bloedzuring, Boerenkool, Radijs, Tuinkers, Tatsoi, Mizuna Red

Micro leaves eet je als kiem. Ze worden vaak gebruikt als garnering, maar je kunt ze uiteraard ook door een salade of soep verwerken. Een romige koninginnensoep kun je net even wat spannender maken door hem te garneren met de kiemen van radijs.

Bekijk het complete aanbod van Buzzy Microgreens

Toepassing

Met Microgreens kun je naar hartenlust experimenteren. Een lijstje van mogelijke toepassingen:

  • Soep
  • Salade
  • Op een broodje gezond
  • Indiase curry

Koken met kiemgroenten

Kiemgroenten zijn gevoelig voor bacteriën en daarom maar beperkt houdbaar. Het is daarom belangrijk de juiste manier met je kiemgroenten om te gaan. Verwarm ze indien mogelijk, was ze altijd goed voor gebruik en bewaar ze niet te lang. In de koelkast kun je ze slechts enkele dagen bewaren na het oogsten. Het lekkerst is het natuurlijk om ze zo vers mogelijk te eten!

Recepten met kiemgroenten

Burger met ei, spek en kiemgroenten

Voor 2 personen

INGREDIËNTEN
2 eieren
2 hamburgers
2 burgerbroodjes
1 rode ui
4 champignons
handje kiemgroenten naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor Tuinkers of Tatsoi Mizuna Red
ketchup

BEREIDINGSWIJZE
Snijd de broodjes doormidden en toast ze licht. Bak de hamburgers. Bak in een andere pan de eieren, houd de dooier heel. Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Leg de hamburgers even apart en bak in deze pan de ui en champignons. Smeer de broodjes in met ketchup en stapel alle ingrediënten op elkaar. Strooi de kiemgroenten bovenop, voor je het broodje erop zet.

Borreltoastjes met micro leaves

INGREDIËNTEN
1 stokbrood
250 gram roomkaas
2 radijsjes
¼ komkommer
handje cherrytomaten
plakjes fuego of salami
kiemgroenten naar keuze

BEREIDINGSWIJZE
Een feestje waarop je je gasten een origineel en smakelijk borrelhapje wilt voorschotelen? In een handomdraai maak je deze borreltoastjes. Snijd een stokbrood in dunne sneetjes en toast deze licht. Besmeer met roomkaas en leef je vervolgens uit met de toppings. Je kunt eindeloos combineren. Wij raden aan: radijs met radijskiemen en komkommer en salami met tuinkers. Probeer vooral zelf uit wat je het lekkerst vindt!

Terug