opc_loader

Buzzy Microgreens: zo kweek je kiemgroenten

Buzzy Microgreens: zo kweek je kiemgroenten

Kiemgroenten zijn heel gemakkelijk en snel te kweken. Dit kan het jaarrond en je hebt er ook nog eens heel weinig ruimte voor nodig. Waar wacht je nog op? Aan de slag met Microgreens!

Microgreens kweken

Microgreens zijn gemakkelijk en snel te kweken, op iedere locatie. Je kunt deze groenten zowel binnen als buiten kweken en je hebt er dus geen grote tuin voor nodig. Doordat je ze ook binnen kunt kweken, kun je er jaarrond mee aan de slag, waardoor je niet gebonden bent aan de seizoenen. Er zit wel een klein verschil in de teeltwijze van micro leaves en baby leaves.

Micro leaves kweken

Micro leaves zijn de kiemen van de zaadjes. Deze teel je zowel binnen als buiten. Je hebt er maar weinig voor nodig: een bakje met een dun laagje aarde of een laagje nat katoen, keukenrol of watten. Strooi de zaadjes uit over het laagje en bedek met een dun laagje aarde of katoen. Vervolgens zet je het bakje op een warme lichte plek. Het enige wat je hoeft te doen, is zorgen dat de aarde of het katoen vochtig blijft. Na enkele dagen kun je de zaadjes al zien kiemen en na een week kun je de meeste soorten al oogsten. Als je de zaadjes in aarde gezaaid hebt, knip je de kiemen boven de grond af. Wanneer je in katoen of watten gekweekt hebt, kun je de kiem in zijn geheel eten. In beide gevallen is het aan te raden ze eerst even te wassen.

Baby leaves kweken

Baby leaves zijn de scheuten met blaadjes. Ze groeien iets langer door en je gebruikt alleen het blad. Je kunt ze op dezelfde manier als micro leaves kweken, maar het liefst zaai je ze in vollegrond. Zaai ze ondiep en bedek ze met een dun laagje aarde. Na een week of twee kun je blaadjes plukken en eten.

Meer lezen over Microgreens en hoe je deze kunt kweken en eten?  

Terug