opc_loader

Palmkool Nero di Toscane

Artikelnr: 002255
Buzzy Seeds
Palmkool Nero di Toscane zaden. Wordt ook wel Zwarte Bladkool genoemd en is een groente die vooral in Toscane gebruikt wordt. In de winter maanden zal deze koolsoort ongestoord verder groeien waardoor de oogst onafgebroken kan plaatsvinden.
1,79
x
Artikelnummers
EAN:
8711117022558
Voorraad
Voorraad:
 99 items
Verzendmethode
Verzendkosten (vanaf 25,- franco)::
3,95
Beschrijving
Palmkool Nero di Toscane wordt ook wel Zwarte Bladkool genoemd en is een groente die vooral in Toscane gebruikt wordt. In de winter maanden zal deze koolsoort ongestoord verder groeien waardoor de oogst onafgebroken kan plaatsvinden.
Zaai-informatie

Zaaien: Vanaf mei tot in juni op een zaaibed zaaien, na ongeveer twee weken komen de jonge plantjes al op. Na ongeveer 6 weken overplanten, een plantafstand van 65 x 50 centimeter aanhouden. Omdat palmkool gevoelig is voor slakken en rupsen moeten de planten meteen na opkomst beschermd worden.

De planten kunnen ruim een meter hoog worden en na verloop van tijd topzwaar, tijdig ondersteunen is dus noodzakelijk. Door het weghalen van het buitenste blad zal de kool na verloop van tijd steeds meer op een palmboompje gaan lijken, vandaar de naam 'palmkool'. Vanaf het tweede jaar zal de palmkool gaan bloeien.

Standplaats:Telen op een voedzame grond met voldoende stikstof. Bij wisselteelt koolgewassen na de peulvruchten telen, hierdoor is het in principe niet nodig om extra compost aan de grond toe te voegen. In verband met knolvoet is rotatie erg belangrijk, gebruik vliesdoek om de planten tegen witte vlieg en rupsen te beschermen. Palmkool kan enige droogte verdragen maar het is beter om de planten regelmatig water te geven.

Oogst: Meteen in het eerste jaar, vanaf augustus tot eind december, kan de palmkool geoogst worden. Pluk het blad van onder naar boven, zodra de bladeren zo'n 20 tot 30 centimeter lang zijn, laat het kleinere blad in het hart zitten. De palmkool groeit dan rustig verder en er kan steeds weer opnieuw geoogst worden. 

Beoordelingen (0)
heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items