opc_loader

Pompoen Pink Banana Jumbo

Artikelnr: 080068
Buzzy Seeds

Pink Banana Jumbo zaad is een betrouwbare pompoensoort en kan zelfs in zomers met weinig zon en relatief veel regen, toch een goede oogst opleveren. Gemiddeld wegen de grote, roze, banaanvormige pompoenen zo'n 7-9 kg per stuk. Maar bij voldoende ruimte, zon en voeding kunnen de vruchten per stuk wel 22-27 kg wegen. De smaak is verfijnd en het droge, zoete, oranje vruchtvlees kan gebruikt worden in soep en is gegratineerd ook erg lekker.

1,99
x
Artikelnummers
EAN:
8711117800682
Voorraad
Voorraad:
 99 items
Verzendmethode
Verzendkosten (vanaf 25,- franco)::
3,95
Beschrijving

Deze betrouwbare pompoensoort kan zelfs in zomers met weinig zon en relatief veel regen, toch een goede oogst opleveren. Gemiddeld wegen de grote, roze, banaanvormige pompoenen zo'n 7-9 kg per stuk. Maar bij voldoende ruimte, zon en voeding kunnen de vruchten per stuk wel 22-27 kg wegen. De smaak is verfijnd en het droge, zoete, oranje vruchtvlees kan gebruikt worden in soep en is gegratineerd ook erg lekker.

Zaai-informatie
Binnen zaaien: midden april - mei
Buiten zaaien: meijuni 
Zaaidiepte: 1-1½ cm
Kiemtijd: 6-8 dagen
Kiemtemperatuur: 20-22 °C
Plantafstand: 1½ - 2 meter
Standplaats: zonnig/beschut tegen wind
Zaai de zaden vanaf midden april binnen in een propagator, op de vensterbank of in een verwarmde kas. De temperatuur moet minstens 20°C zijn, warmer zorgt voor een betere kieming. Het is wel belangrijk dat de temperatuur zo constant mogelijk is, dit zorgt namelijk voor een goede kieming. Gebruik aparte zaaipotten die niet te klein zijn (ong. 8 cm Ø). Stop per pot 1 zaadje zijdelings 1½ cm diep in zaaigrond en dek dit af. Na het zaaien en tijdens het kiemen de grond goed vochtig houden, maar niet te nat om rotting te voorkomen. Laat de jonge zaailingen, zodra er geen kans meer is op nachtvorst, geleidelijk wennen aan de buitentemperatuur voordat u ze in de volle grond zet. Pompoenen zijn rankende planten die veel ruimte nodig hebben, maar als er weinig ruimte beschikbaar is kunnen de ranken naar het midden van de plant worden geleid om te voorkomen dat zij andere planten overgroeien.
Vanaf juni als het warmer wordt, kan er ook direct in de volle grond worden gezaaid. Een zonnige plaats met beschutting tegen de wind en een goede afwatering is noodzakelijk. Zaai 3 zaden per gat. Houd minstens 1½ meter ruimte rondom aan. Dun de zaailingen uit tot 1 per gat. Om te kunnen groeien, hebben pompoenen extra bemesting nodig. Bijvoorbeeld vloeibare tomatenmest, geef dit zodra de vruchten beginnen te groeien om de 14 dagen. Zorgvuldig onkruid verwijderen is belangrijk voor de luchtcirculatie. Geef voldoende water op de grond en niet op de planten om te voorkomen dat ze gaan rotten. Natte zomers kunnen er voor zorgen dat de oogst verloren gaat omdat de pompoenen dan te weinig zon en te veel water krijgen om goed te groeien.
De pompoenen zijn rijp voor de oogst als de stelen beginnen uit te drogen/te scheuren en de schil hard aanvoelt. Afhankelijk van het weer en de hoeveelheid zon kan dit in augustus of september zijn. Pompoenen moeten in ieder geval worden geoogst voor de eerste vorst en voordat het veel gaat regenen. Om te oogsten: snij de steel af en laat 5-8 cm steel aan de pompoen zitten. Beschadig de vruchten niet. Bewaar ze op een droge, vorstvrije plaats. De pompoenen niet op elkaar stapelen.
Beoordelingen (0)
heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items