opc_loader

Kas Komkommer Euphoria F1

Artikelnr: 002200
Buzzy Seeds

Komkommers Euphoria F1 is geschikt voor de vollegrondsteelt en teelt onder glas. Een hoge productie van lange, zware komkommers. 

5,79
x
Artikelnummers
EAN:
8711117022008
Voorraad
Voorraad:
 99 items
Verzendmethode
Verzendkosten (vanaf 25,- franco)::
3,95
Beschrijving

Komkommers Euphoria F1, geschikt voor de vollegrondsteelt en teelt onder glas. Een hoge productie van lange, zware komkommers.

De Komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten. De komkommer behoort tot de soort Cucumis sativus, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt. Ze hoort tot hetzelfde geslacht als de meloen (Cucumis melo) en dezelfde familie als de courgette (Cucurbita pepo). Het zijn warmteminnende planten en ze groeien in Nederland en België het beste onder glas. De komkommerplant is eenjarig. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De gekweekte komkommer heeft alleen maar vrouwelijke bloemen, waar zonder bevruchting of bestuiving de komkommer uit groeit.
De plant heeft grote bladeren, die over de vruchten heen groeien. De plant is een klimplant met hechtranken, maar kan ook op horizontaal groeiend op de grond geteeld worden. Voordat er kassen waren werden de komkommers op broeiveuren onder platglas geteeld. Later werd het platte glas rechtop gezet en vormde zo een kas. In de glastuinbouw worden de planten langs binddraad omhoog geleid. In Nederland en België is de komkommer door de teelt in verwarmde kassen tegenwoordig (sinds ongeveer 1960) het gehele jaar verkrijgbaar. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Een rijpe vrucht verkleurt naar geelgroen. Doordat de vrucht parthenocarp is, worden er geen zaden gevormd, soms zijn echter nog wel rudimentaire zaden aan de zaadlijsten te zien.
Zaai-informatie

Zaaien: doe dit vanaf half maart tot half april binnenshuis of in een verwarmde hobbykas. Kweek de planten zo warm mogelijk op. Het liefst bij 23ºC. In de platte bak kunt u vanaf half april uitplanten. In de vollegrond vanaf half mei. Zet de planten zo zonnig mogelijk. Uitplanten op 140 x 40 cm. Vooral veel water geven (niet op het blad). Na 5 bladeren de kop uit de plant halen voor een betere ontwikkeling. Als het gewas te vol wordt, de zijranken toppen en enkele grote bladeren verwijderen.

Oogst: de hele zomer door.

Tip: snelgroeiend en produktief gewas met lange donkergroene vruchten. Vraagt een humusrijke bodem. 

Beoordelingen (0)
heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items