opc_loader

Kropsla Hilde II

Artikelnr: 660825
Oranjeband zaden

Zaden van Kropsla Hilde II zijn geschikt voor de voorjaars- en zomerteelt. Eén van de meeste geteelde sla soorten van wege zijn heerlijk malse smaak.

1,89
x
Artikelnummers
EAN:
8710796608251
Voorraad
Voorraad:
 99 items
Verzendmethode
Verzendkosten (vanaf 25,- franco)::
3,95
Beschrijving

Kropsla Hilde II zaden (Lactuca sativa) 'Hilde' zijn geschikt voor de voorjaars- en zomerteelt. De planten schieten niet snel in bloei. Ze vormen stevige, malse kroppen.  

Zaai-informatie

Zaaien: voorjaarsteelt: maart-april, zomerteelt: april tot juli. Direct in de vollegrond. Zaai op vochtige grond in regels (of rijen) met een onderlinge afstand van 30 cm. Ondiep zaaien, het zaad moet maar net bedekt zijn. Na opkomst uitdunnen op 30 cm in de regel (het teveel aan planten  ertussen wegnemen). Doe dit als de plantjes 2-4 cm groot zijn. Sla kiemt het best bij een tamelijk lage temperatuur (tot circa 18 graden). Zaai bij warm weer daarom op een schaduwrijk zaaibed. De kans op 'schieten'  (het vormen van een bloeistengel) neemt vanaf 20 graden C toe. Houd de grond tijdens de teelt vochtig en open.

Zaaien onder glas kan vanaf maart. Maak gebruik van een koude bak of een kweekbakje voor in de woonkamer. Verspreid het zaad over de grond in het kweekbakje. Breng hierna een laagje zaaigrond aan van max. 0,5 cm dik. Druk de aarde licht aan en besprenkel het met water. Plaats een glasplaat op het kistje en geef het een lichte plek bij een normale kamertemperatuur of plaats het kistje in de koude bak. Als het zaad gekiemd is kan de glasplaat worden weggehaald. U kunt eventueel ook zaaien in een minikasje. Het zaad kiemt in 7 - 10 dagen, afhankelijk van de temperatuur. Na 2 tot 3 weken kunnen de zaailingen (de jonge plantjes) worden uitgedund en uitgeplant. Als u ze eerst in turfpotjes plant kunt u ze nog wat langer binnen of in de koude bak houden en later pas buiten uitplanten. Laat in geen geval de (pot)grond uitdrogen. Vanaf mei kan alles naar buiten. Uitplanten binnen de regel op 15 cm. afstand, op een vochthoudende en rijke grond.

Oogst: afhankelijk van de zaaitijd. 

Beoordelingen (1)
Kropsla Hilde II
Recensie 1 tot en met 1 (van de 1 recensies). Resultaat: 1
Dit is een heel goede soort om te planten in volkstuintjes. De planten vormen een heel goede vaste krop. Heb ze begin mei gezaaid en eet er nu nog steeds van. Nog geen planten "geschoten" dus kunt ze lang in de tuin laten staan! Ben hier zeer tevreden over!
Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Aanbevolen artikelen:

Laatst bekeken items