opc_loader

Stambonen Kievits 100 gram

Artikelnr: 13276
Horti Tops

Stambonen Kievits (100 gram)

Stambonen Stamkievits is een prachtig oud stamboonras met schitterende, roodgetekende peulen en roodgevlamde zaden. De bonen van dit ras worden gedroogd bewaard en in soepen of als groentegerecht gekookt gebruikt. Het zijn stamboontjes, dus gaas of rijshout is niet nodig.

3,49
x
Artikelnummers
EAN:
8711117327608
Voorraad
Voorraad:
 99 items
Verzendmethode
Verzendkosten (vanaf 25,- franco)::
3,95
Beschrijving

Stambonen Kievits (100 gram)

Stambonen Stamkievits is een prachtig oud stamboonras met schitterende, roodgetekende peulen en roodgevlamde zaden. De bonen van dit ras worden gedroogd bewaard en in soepen of als groentegerecht gekookt gebruikt. Het zijn stamboontjes, dus gaas of rijshout is niet nodig.

Zaai-informatie

Zaaien: vanaf begin mei – als het niet meer vriest – direct in de vollegrond. Zaai op regels of rijen die 40 cm uit elkaar liggen. Leg de bonen in de rij op 15 cm onderlinge afstand en 3 cm diep. Zorg dat de grond tijdens de groei voldoende vochtig blijft.

Oogst: zodra de peulen bruin verkleurd zijn het gehele gewas oogsten en ondersteboven op een droge plek in de wind, door –en– door, laten drogen. Dors de zaden door het droge gewas in een jutezak te doen en er met een stok op te slaan. De zaden springen dan uit de peulen. Als de bonen goed droog zijn en blijven, zijn ze bijna onbeperkt houdbaar.

Tip: bescherm het gewas met netten tegen vogelvraat.

Beoordelingen (0)
heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items