opc_loader

Tuinbonen Witkiem 250 gram

Artikelnr: 661146
Oranjeband zaden

Tuinbonen, Witkiem is een zeer bekend, rijkdragend tuinbonenras. Het geeft 4 à 5 grote bruinkokende bonen per peul die lekker smaken. De specifieke tuinboonsmaak wordt veroorzaakt door looizuur dat ook het bruin worden tijdens het koken tot gevolg heeft.

3,99
Verpakking
x
Artikelnummers
EAN:
8710796611466
Voorraad
Voorraad:
 50 items
Verzendmethode
Verzendkosten (vanaf 25,- franco)::
3,95
Beschrijving

Tuinbonen Witkiem is een zeer bekend, rijkdragend tuinbonenras. Het geeft 4 à 5 grote bruinkokende bonen per peul die lekker smaken. De specifieke tuinboonsmaak wordt veroorzaakt door looizuur dat ook het bruin worden tijdens het koken tot gevolg heeft.

Zaai-informatie

Zaaien: onder glas in januari en dan begin maart uitplanten in de vollegrond of: van maart tot half april direct in de vollegrond. Zaai of plant in de vollegrond op regels met 80 cm tussenruimte en zet de zaden 10 cm van elkaar in de rij. Tuinbonen hebben al snel te lijden van zwarte luis aantasting. Die kunt u bestrijden door te spuiten met bij voorkeur een biologisch beschermingsmiddel of door de toppen uit de planten te knijpen zodra ze volgroeid zijn en gaan bloeien. Gebruik vooral geen verse stalmest.

Oogst: afhankelijk van de zaaitijd vanaf eind juni tot begin augustus.

Tip: enkele rijen dille tussen de bonen zaaien helpt ook beschermen tegen de zwarte luis. Geschikt voor invriezen.
 

Beoordelingen (0)
heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items