opc_loader

Snijbiet Regenboogmengsel

Artikelnr: 080329
Buzzy Seeds

Dit kleurrijke mengsel is oogstbaar na ongeveer 4 weken als babyleaf. Snijd de bladeren bij het oogsten boven het groeipunt af, hierdoor kunt u vaak nog een tweede keer oogsten. Heerlijk in salades en bij winterse gerechten. 

WAT ZIJN MICROGROENTEN? 
Microgreens of microgroenten is een verzamelnaam voor groenten en kruiden, die je in een heel jong stadium al kunt oogsten en vervolgens rauw eet. Je herkent ze vaak aan een pittige smaak, die heerlijk is als versterker in een salade of soep. 
Microgreens worden onderverdeeld in twee groepen: de micro leaves en de baby leaves. Sommige soorten kun je als micro én baby leaf kweken. 

Micro leaves: de kiem. Je oogst en eet zowel de stengel als het blad in een heel jong stadium. 
Citroenbasilicum, Borage, Mosterd Red Frills, Bloedzurig, Boerenkool, Radijs, Tuinkers, Tatsoi, Mizuna Red 

Baby leaves: de jonge scheuten. De baby leaves groeien iets langer door. Hiervan eet je alleen het blad. 
Mosterd Red Frills, Boerenkool, Sla gemengd, Snijbiet gemengd, Tatsoi, Mizuna red, Peashoots
 

1,99
x
Artikelnummers
EAN:
8711117803294
Voorraad
Voorraad:
 99 items
Verzendmethode
Verzendkosten (vanaf 25,- franco)::
3,95
Beschrijving

Fit & Gezond!
In dit jonge stadium bevatten de plantjes relatief veel voedingsstoffen. Dit is logisch, want omdat de kiem nog moet gaan groeien zijn alle voedingsstoffen nog aanwezig. Microgroenten zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen. Dat maakt het een super gezonde toevoeging aan je maaltijd! 

Easy!
Iedereen kan microgroenten kweken. Je hebt er geen grote tuin voor nodig en kunt, zeker met de micro leaves, zelfs binnen aan de slag. Gebruik hiervoor de speciale kweeksets en je kweekt snel en gemakkelijk lekkere kiemgroenten. Baby leaves zaai je bij voorkeur in de vollegrond, maar wanneer je geen tuin tot je beschikking hebt, kun je ook deze jonge plantjes prima in bakken binnen én op je terras, balkon of patio opkweken. 

Jaarrond!
Microgroenten kennen geen seizoenen, je kunt ze jaarrond kweken.

Fast Food!
Microgroenten zijn snel te kweken. Sommige soorten kan je al na 7-8 dagen oogsten en eten. Je kunt ze steeds opnieuw weer zaaien en ervan blijven genieten. 

HOE KWEEK JE MICROGREENS? 
Micro leaves en baby leaves zaai je bij voorkeur in aarde. Zaai de zaadjes in de vollegrond of in een pot. Bedek ze met een dun laagje aarde en geef water. Zaai dicht op elkaar, microgreens blijven immers klein. Zo’n één tot drie weken na het zaaien, kun je al oogsten! Micro leaves kun je binnen het jaarrond zaaien, baby leaves kweek je bij voorkeur buiten. 

SERVEERTIPS 
Microgroenten zijn lekker op een sandwich, in soepen en salades. Of verwerk baby leaves door een oosters gerecht zoals een Indiase groene curry.
 

Zaai-informatie

Zaaien: Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in een ruimte met een normale kamertemperatuur ( 20-22°C ). Ververs iedere dag het water.  Na 14 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten. De Basilicumkers kan, bij ca. 15 - 18º C, nog 1 à 2 weken in de kweekset blijven staan voor iets meer bladontwikkeling. De kiemgroenten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven. 

Beoordelingen (0)
heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Laatst bekeken items