opc_loader

Afrikaanse Lelie Agapanthus Headbourne Hybrids

Artikelnr: 819316
Johnsons

De bij het wat bredere publiek bekende naam van de Agapanthus Headbourne Hybrids is de Afrikaanse Lelie. De bloem van de Afrikaanse Lelie is blauw van kleur en de bladeren zijn groen. De Afrikaanse Lelie bloeit tussen juli en september en behaalt een hoogte van ongeveer 90 cm.

4,79
x
Artikelnummers
EAN:
5010931193165
Voorraad
Voorraad:
 99 items
Verzendmethode
Verzendkosten (vanaf 25,- franco)::
3,95
Beschrijving

De bij het wat bredere publiek bekende naam van de Agapanthus Headbourne Hybrids is de Afrikaanse lelie. De bloem van de Afrikaanse Lelie is blauw van kleur en de bladeren zijn groen. De Afrikaanse lelijk bloeit tussen juli en september en behaalt een hoogte van ongeveer 90 cm.

De Afrikaanse Lelie verlangt een zonnige, warme plek op een rijke grond. Je kunt deze plant dus beter niet in schaduwzones plaatsen. 
De Afrikaanse Lelie is geschikt als borderplant. In warme zomers voldoende water geven om uitdroging te voorkomen.
Deze moeilijk te verkrijgen plant vereist veel liefde en aandacht en verlangt ook een bescherming tegen de vorst.
Zaai-informatie

Zaaien: De Afrikaanse lelie of Agapanthus kan goed gezaaid worden. Het probleem is alleen vaak dat de zaailingen erg variabel zijn, ze komen niet soortecht terug. In een vorstvrije kas kan in september of oktober al gezaaid worden. Onder invloed van het najaarslicht en de late zonnewarmte zal het zaad na circa 3 weken ontkiemen. Wanneer er vrij ver uit elkaar gezaaid wordt, hoeven de nieuwe planten pas in het voorjaar, wanneer ze al wat blad hebben, opgepot te worden.
Er kan ook in het voorjaar binnenshuis gezaaid worden. Bij een bodemwarmte van 20 graden Celsius zullen na ongeveer 6 weken de eerste kiemplantjes verschijnen. Ook hier geldt dat als er ruim gezaaid wordt, de planten pas aan het eind van het najaar opgepot hoeven te worden.
Bij beide zaaimethodes zal in de loop van het groeiseizoen wat bijgemest moeten worden om de planten goed aan de groei te houden.
Hoewel de planten gezaaid kunnen worden, heeft scheuren als vermeerderingsmethode het grote voordeel dat de nakomelingen soortecht zijn en dus op de ouder-plant lijken.

Beoordelingen (0)
heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.