Rabarber zaden
Rabarberzaden (Rheum rhabarbarum) kunnen onderling veel verschillen, uit het zelfde zakje zaad kan je toch nog grote verschillen krijgen, zoals grotere zuurdere of kleinere zoetere rabarber. De meest rode stelen zijn het zoetst. Heb je een ideale rabarberplant opgekweekt dan kan je de wortels hiervan in het najaar stekken en weer opnieuw planten voor het volgende seizoen.
Rabarber zaaien, kweken en oogsten
Het eerste jaar na zaaien kan er nog niet geoogst worden, maar in de daaropvolgende jaren kan vanaf april tot augustus geoogst worden. Zorg voor een vochtige rijke voedingsbodem. het is aan te bevelen om begin van het jaar en eind van de lente extra voeding te geven. Als de plant te droog staat kan deze in de bloei schieten. Verwijder de bloemen dan, want dit kost de plant energie en gaat ten koste van de rest van de plant. Deze bloemknoppen zijn in tegenstelling tot het blad wel goed eetbaar, maar ze zijn wel erg vlak van smaak.
Rabarber bereiden, bewaren en bijzonderheden
Rabarber is rijk aan mineralen en ijzer en bevat o.a. veel vitamine B1, B2, B6 en C. Daarnaast heeft het een laxerende werking en vele vezels, hierdoor is rabarber zeer goed voor de spijsvertering.